Program zajęć

Nadchodzące

Zakończone

Hiszpańska sjesta

Data: 14.03.2024

Dzień Kobiet

Data: 07.03.2024

Klasyki z Wietnamu

Data: 29.02.2024

Meksykańska fiesta

Data: 22.02.2024

Sushi na Walentynki

Data: 15.02.2024

Gotowanie od podstaw: śniadanie, obiad, deser

Data: 08.02.2024

Kuchnia włoska: Alto Adige

Data: 01.02.2024

Smaki z Gruzji

Data: 25.01.2024

Kuchnia azjatycka

Data: 18.01.2024

Kuchnia japońska

Data: 14.12.2023

Orientalne azjatyckie zupy

Data: 07.12.2023

Miso i sushi

Data: 30.11.2023

Thanksgiving Day

Data: 23.11.2023

Kuchnia włoska: Toskania

Data: 16.11.2023

Kuchnia meksykańska

Data: 26.10.2023

Rozgrzewające azjatyckie zupy

Data: 19.10.2023

Smaki prosto z Gruzji

Data: 12.10.2023

Sushi na jesień

Data: 05.10.2023

Street food w Wietnamie

Data: 28.09.2023

Kuchnia grecka

Data: 21.09.2023

Kuchnia wegańska z Vegeneratem Biegowym

Data: 14.09.2023

Kuchnia włoska: Rzym

Data: 07.09.2023

Kuchnia arabska

Data: 29.06.2023

American Barbecue na July 4th

Data: 22.06.2023

Kuchnia gruzińska

Data: 15.06.2023

Dzień Dziecka - włoskie warsztaty dla małych i dużych

Data: 01.06.2023

Sushi na Dzień Mamy

Data: 25.05.2023

Kuchnia włoska w stylu sycyliljskim

Data: 18.05.2023

Kuchnia poznańska

Data: 27.04.2023

Prawdziwe steki

Data: 20.04.2023

Warsztaty kulinarne z Joanną Jędrzejczyk

Data: 17.04.2023

Wietnamski streetfood

Data: 13.04.2023

Wege sushi

Data: 30.03.2023

Hiszpański TWIST - czyli kuchnia europejska z hiszpańskim akcentem

Data: 16.03.2023

Owoce morza

Data: 08.03.2023

Kuchnia włoska: nie tylko makaron

Data: 02.03.2023

Wege tłusty czwartek

Data: 16.02.2023

Sushi walentynkowe

Data: 09.02.2023

Azjatyckie zupy: Udon, TomKha, Ramen

Data: 02.02.2023

Smaki Gruzji

Data: 26.01.2023

Kuchnia wegańska

Data: 19.01.2023

Warsztaty wigilijne

Data: 15.12.2022

Kuchnia włoska

Data: 08.12.2022

Mikołajkowe wypieki

Data: 01.12.2022

Święto Dziękczynienia

Data: 24.11.2022

Sushi

Data: 17.11.2022

Smaki Italii

Data: 27.10.2022

Azjatyckie zupy: Ramen i Pho

Data: 20.10.2022

Wino i jedzenie

Data: 13.10.2022

Mama w kuchni

Data: 05.10.2022

Azjatycki street food

Data: 29.09.2022

Pieczywa Świata

Data: 22.09.2022

Sushi 14.09

Data: 14.09.2022

Sushi 30.06

Data: 30.06.2022

Grill w stylu fit

Data: 23.06.2022

Azjatyckie zupy

Data: 09.06.2022

Nasz chleb powszedni (i bułki)

Data: 26.05.2022

Kuchnia dla aktywnych: śniadanie mistrzów

Data: 19.05.2022

Azjatyckie przekąski

Data: 12.05.2022

Kuchnia dla aktywnych: nowalijki w kuchni

Data: 05.05.2022

Kuchnia francuska na słodko

Data: 28.04.2022

Curry mary

Data: 21.04.2022

Wino i jedzenie: sztuka łączenia

Data: 24.02.2022

Włoskie jedzenie (nie tylko makaron)

Data: 17.02.2022

Walentynkowe warsztaty sushi

Data: 10.02.2022

Azjatyckie zupy: Ramen, Pho

Data: 03.02.2022

Bez jaj! Wegańskie wypieki.

Data: 27.01.2022

Sushi 20.01

Data: 20.01.2022

Winiarskie A, B, C

Data: 13.01.2022

Warsztaty na kolację wigilijną

Data: 16.12.2021

Owoce morza? To nic trudnego!

Data: 09.12.2021

A, B, C winiarstwa

Data: 08.12.2021

Zupy Dalekiego Wschodu: Ramen, Pho

Data: 02.12.2021

Smaki Włoch

Data: 25.11.2021

Warsztaty cukiernicze: nowoczesne tarty

Data: 18.11.2021

Sushi basics

Data: 04.11.2021

Kuchnia włoska: pasta fresca

Data: 28.10.2021

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Bartłomiej Wrzesiński

Sushi Master

Swoją przygodę z kuchnią japońską rozpoczął w 2006 r. w Sushi Barze Sakana w Poznaniu. Zdobyte doświadczenie wykorzystał w takich lokalach jak Sushi Matii, Kuro by Panamo, Sushi Tokyo, Sushi bar Katei. Poza tradycyjnymi specjałami kuchni japońskiej, przygotowuje sushi w zupełnie nowym wydaniu: skomponowane ze świeżych sezonowych produktów takich jak np. wiosenne nowalijki, owoce, kiełki, zioła, przyprawy, orzechy, ziarna itp. Od 2009 r. prowadzi warsztaty sushi i współpracuje z akademiami kulinarnymi w Poznaniu i Zielonej Górze. Prowadzi także cieszące się dużym zainteresowaniem „Domowe warsztaty sushi” dla dzieci i dorosłych na terenie całego kraju.

Patrycja Lan Le Thanh

Prowadzący

Za sprawa genów ze strony ojca Wietnamczyka od dzieciństwa lubiła dodawać do wszystkich dań sos rybny i chilli. Aby poznać autentyczne smaki Azji podróżowała, m.in. do Tajlandii i Wietnamu. Tam uczyła się gotować, zarówno od profesjonalnych kucharzy, jak i domowych mistrzów woka. Zawodowe doświadczenie w gastronomii zdobywała w renomowanych poznańskich restauracjach. Obecnie można ją spotkać w IT., bo europejską cześć jej serca skradła właśnie słoneczna Italia.

Artur Kotliński

Prowadzący

Inżynier z wyboru, kucharz z zamiłowania. Absolwent Politechniki Poznańskiej odnajdujący swoje drugie Ja za kuchennymi sterami. Prowadzi bloga kulinarnego kuchnia_bulki, gdzie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na zarówno klasyczne, jak i niecodzienne dania. Specializuje się głównie w daniach mięsnych, ale i również podłapał smykałkę do pieczenia serników. Od niedawna poznaje tajniki fotografii kulinarnej, gdzie stara się wzbogacać wizualnie swoje kulinarne wyczyny. Główne motto Artura: „Nie jem by żyć, tylko żyję by jeść”.

Tomasz Rzeźnik

Prowadzący

Pasjonat kultury i kuchni amerykańskiej. Mieszkał w USA i przejechał przez 44/50 stanów, gdzie poznawał kulinarne sekrety lokalnych społeczności. Łączy smaki tradycyjnej kuchni z Głębokiego Południa z kuchnią kreolską oraz przysmakami Tex-mex. Podczas warsztatów przekonuje o tym, że kuchnia amerykańska może być zdrowa i pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu.

Giorgi Osefaszwili

Prowadzący

Giorgi Osefaszwili jest gruzińskim kucharzem dbającym o autentyczność tradycyjnych potraw gruzińskich. Swoją pasję do gotowania odkrył we wczesnym dzieciństwie. Uczył się zarówno od najbliższych, jak i szefów kuchni restauracji w Gruzji. Obecnie pracuje w restauracji Pan Gar, zlokalizowanej w Domu Tramwajarza, na poznańskich Jeżycach.

Maciej Pacholak

Prowadzący

Pasjonat kuchni meksykańskiej, kubańskiej i greckiej. Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2013 roku we włoskiej restauracji w Zgorzelcu, a następnie kontynuował ją w Poznaniu, gdzie został szefem kuchni. Od ponad 10 lat stale rozwija swoje umiejętności. Miłość do kuchni kubańskiej i meksykańskiej rozpaliła w nim meksykańska szefowa kuchni - to pod jej czujnym okiem szkolił swoje umiejętności w tym zakresie. Ukończył szkolenia w Akademii Kurta Schellera, podczas których gotował pod okiem mistrzów kuchni.

Przemysław Ignaszewski - Vegenerat Biegowy

Prowadzący

Przemysław Ignaszewski (Vegenerat Biegowy) - Pasjonat biegania i kulinarny bloger. Łączy oba zainteresowania tworząc własną wizję apetycznej i zdrowej, roślinnej kuchni. Od 6 lat autor bloga Vegenerat Biegowy, pełnego żywieniowych atrakcji i sportowych przeżyć. Specjalizuje się w eksperymentach, mających na celu przeniesienie tradycyjnych smaków do menu opartego na roślinach.

Andrzej Truchlewski

Prowadzący

Andrzej Truchlewski - Pasjonat idei Lacavore, świadomie wybiera żywność wyprodukowaną lokalnie. Serce ma w kuchni, rozum w technologii. Rzemiosła kulinarnego uczył się pod okiem między innymi Giorgio Locatelliego i Antoniego Northa w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin w Londynie. Uważa że najlepsze dania ŚWIATA SĄ AUTENTYCZNE, PROSTE, GOTOWANE Z SERCA. Fenomenem kulinarnym jest dla niego Heston Blumenthal, brytyjski szef kuchni który rozumie procesy technologiczne i świadomie używa ich w swojej kuchni. Czyta etykiety, specjalizuje się w rozwoju nowych produktów. Jest autorem ponad 700 dań produkowanych na całym świecie. Współpracuje z koncernami spożywczymi oraz lokalnymi przedsiębiorcami w zakresie rozwoju receptur oraz optymalizacji technologii produkcji.