Azjatycki street food

Azjatycki street food

12.05.2022 /g.18:00

240,00 zł

Planujesz wprowadzić kilka ciekawych orientalnych dań do swojej kuchni? Poznaj pełen smaków i aromatów azjatycki street food. Podczas warsztatów uczestnicy poznają sekrety niebiańskich japońskich kotletów tonkatsu, wietnamskich bułek banh mi, przepysznej zupy tajskiej i wielu innych. Zabierzemy was w kulinarną przygodę po azjatyckich smakach.

- Japoński Burger (tonkatsu z marynowaną kapustą i sosem hoisin) 

- Wietnamskie bułki Banh mi 

- Zupa Tom Kha 

- Pad Thai 

Oczywiście wszystkiego spróbujemy na miejscu, a zdobyta wiedza i przepisy pomogą każde z dań przygotować w domu.

Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku