Curry mary

Curry mary

21.04.2022 /g.18:00

240,00 zł

Dostępność egzotycznych składników i przypraw sprawia, że kuchnia hinduska staje się coraz bardziej popularna także w Polsce. Niektóre z potraw można bardzo łatwo i szybko przygotować, przygotowanie innych zajmie trochę więcej czasu. Jedno jest pewne: dania te sprawdzą się na co dzień jak i od święta. W czasie warsztatów uczestnicy przygotują i skosztują klasycznych dań, z których słynie ta kuchnia.

Garam masala - mieszanka przypraw 

Naan - indyjski chlebek

Tajska zupa na mleku kokosowym 

Butter curry - indyjski klasyk 

Mango lassi - napój/deser 

Smażony makaron chow mein 

Pakora - warzywa w cieście z mąki z ciecierzycy + sos miętowy

Michał Chodziutko

Michał Chodziutko

Prowadzący

 Z wykształcenia menedżer, absolwent uniwersytetu ekonomicznego w Poznaniu. Jako najstarszy z czwórki rodzeństwa od małolata mieszał już w garach. Przerwy wakacyjne od studiów spędzał za granicą poznając od środka branżę gastronomiczną. Pracował jako barman na Majorce, obsługiwał gości jako kelner w Anglii, pomagał w kuchni w indyjskiej knajpie w Sydney. Zarządzał restauracjami w Poznaniu. Od 2018 roku właściciel restauracji Curry Mary na poznańskich Jeżycach. Wraz z załogą stworzyli unikalne miejsce łączące smaki Azji, w szczególności Indii oraz Tajlandii.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku