28.10.2021 /g.18:00
250,00 zł
Podczas warsztatów uczestnicy zdobędą wiedzę na temat podstawowych włoskich makaronów, wykonanych podczas szkolenia, oraz podstawową wiedzę o produktach: serach, wędlinach, owocach morza. Podzielenie na grupy dwu – trzyosobowe uczestnicy samodzielnie przygotują różne rodzaje makaronów (spaghetti, ravioli, orecchiette, strozzapreti, tagliatelle) oraz dowiedzą się jak dobrać odpowiedni sos do danego makaronu.
Wspólnie przygotujemy:
- Gnocchi z ricottą i truflami
- Ravioli z dynią i amaretto
- Casoncelli z włoską kiełbasą
- Tagliatelle z owocami morza
- Domowy makaron - Pasta Fresca
- Spaghetti Carbonara
Na zakończenie przygotujemy włoski deser: Gnocchi z sosem waniliowym i owocami.
Uczestnicy wykonają, wszystkie elementy deseru, które połączymy w całość.
Na koniec w czasie wspólnej kolacji jeszcze raz omówimy wszystkie potrawy i odpowiemy na wszystkie pytania.
Czas trwania: około 3 godziny.