Owoce morza? To nic trudnego!

Owoce morza? To nic trudnego!

09.12.2021 /g.18:00

230,00 zł

Podczas warsztatów, uczestnicy poznają techniki przyrządzania krewetek, muli, kalmarów oraz ośmiorniczek. Poznamy również zasady komponowania ich w pełnowartościowe dania, które bez problemu można wykonać w domu.

Dodatkowo, ze względu na zbliżające się święta, pokażemy jak przygotować ryby na wigilijny stół. 

Dania, które przygotują wspólnie wszyscy uczestnicy warsztatu:

  • Owoce morza w tempurze
  • Faszerowane kalmary z grilla
  • Vongole po marynarsku
  • Sałatka z ośmiornicy
  • Spaghetti z bottargą
  • Francuska zupa rybna Bouillabaisse

Na koniec spotkania, przy wspólnej kolacji odpowiemy na wszystkie pytania i omówimy przygotowane potrawy.

Czas trwania: około 3 godziny. 

Kacper Sobkiewicz

Kacper Sobkiewicz

Prowadzący

Kulinarną przygodę rozpoczął w 2003 roku w rodzinnej cukierni. Tajniki kuchni azjatyckiej poznawał w restauracji Pranna w Nowym Jorku przy Madison Avenue. W 2018 roku przemierzył Włochy z północy na południe. W czasie kilkumiesięcznej podróży poznał różne sekrety kuchni włoskiej.

Współtworzył cukiernię Mąka i Masło oraz restaurację Jadalnia. Doskonalił umiejętności współpracując z Dai Suke Mori, którego restauracja Takumi by Dai Suke Mori została wyróżniona gwiazdką Michelin.

Prowadzi własną Restaurację IT na poznańskich Jeżycach. W swojej kuchni szczególną wagę przywiązuje do produktów regionalnych i rozwijania współpracy z lokalnymi dostawcami.

Regulaminy

Przetwaraznie danych osobowych Regulamin warsztatów Oświadczenie o stanie zdrowia Oświadczenie o wizerunku